Bulut Hostingin Diğer Hosting Türlerine Göre Avantajları

bulut hosting paylaşımlı ve sanal hosting karşı

Bulut bilişimin arkasındaki konsept basittir: Kendi sunucularınızı satın almak, kurmak veya yönetmek zorunda kalmadan çeşitli uygulamaları internet üzerinden çalıştırmanıza olanak tanır. Şirketinizin web tasarım ve site yönetimi işlemlerini bir tarayıcı ve İnternet bağlantısından başka bir şey olmadan yürütebilirsiniz. Uygulamalar, işletim sistemleri, sunucular ve ağ anahtarlarının tümü gözden uzak ve soyut bulut, İnternet içinde bulunur ve BulutPress® tarafından yönetilir. Bu yazımızda, bulut biliişimin diğer hosting türleriyle karşılaştırmasını yapıyoruz.

İş yapmanın yeni bir yolu

Bulut bilişim, geleneksel yazılım dağıtımını çeşitli şekillerde tersine çevirir:

  • Düşük ek yük: Yükseltmeler, bakım ve sistem yönetimi bulutta gerçekleşir ve BulutPress® tarafından yönetilir, böylece geceleri veya hafta sonlarını yeni bir sürüm yükseltmesini veya başarısız bir sunucuyu denetleyerek geçirmeniz gerekmez. Bir endüstri analisti çalışması, bulut tabanlı iş yazılımlarının 100 çalışanı olan bir şirket için dört yıllık bir süre boyunca şirket içi yazılımlara göre% 50 daha düşük maliyetli olduğunu buldu.
  • Her zaman ve her yerden erişim kolaylığı: BulutPress® "her zaman açıktır", bu da işinizi büyütmenizi ve uzaktan çalışanları ve konumları desteklemenizi veya yüksek düzeyde mobil satış veya hizmet ekibini desteklemenizi kolaylaştırır, çünkü insanlar buluta her zaman erişebilir , gece veya gündüz, dünyanın her yerindeki herhangi bir tarayıcıdan, masaüstünden veya mobil cihazdan, 7 gün 24 saat.
  • Yüksek kullanılabilirlik: Bulut yazılım mimarileri, maksimum ağ performansı için sıfırdan tasarlanmıştır, bu nedenle genellikle geleneksel, şirket içi çözümlerden daha iyi uygulama düzeyinde kullanılabilirlik sağlar. Örneğin, BulutPress® müşterileri için %99,5 kullanılabilirlik taahhüt eder ve SSL ve Cloudflare gibi şirket içi yazılımlarla elde edilmesi mümkün olmayan maliyet engelleyici veri güvenliği sağlar.
  • Güvenlik: Birçok şirket için, BulutPress® gibi bir hizmet olarak yazılım sağlayıcısı (saas) tarafından sağlanan güvenlik ve kullanılabilirlik, olağanüstü durum kurtarma ve yedekleme düzeyi, kendilerine sağlayabileceklerinden çok daha fazladır. Örneğin BulutPress®, şirket içi yazılımlarla elde edilmesi gereken maliyet engelleyici firewall ve düzenle güncellme ile sistem uyumluluğunu sürdürülebilir kılarak veri güvenliği sağlar
  • Hızlı dağıtım: Geleneksel sunucuları ve yazılımları yüklemek ve sorun gidermek için altı ila 12 ay yerine birkaç ay içinde yerel veya küresel ölçekte kurumsal web sitesi veya e-ticaret uygulamalarımızla çalışmaya başlayabilirsiniz.
  • Optimize edilmiş performans: Bulut, performans gereksinimlerinize göre ayarlanır, ihtiyaç duyduğunuz her yerde ve her koşulda sunucu döngüleri dinamik olarak atanır ve web sitenizdeki ani trafik artışlarına otomatik olarak uyum sağlar.
  • Aboneliğe dayalı fiyatlandırma: Lisanslara, donanımlara ve yazılıma büyük bir ön yatırım yapmanız gereken geleneksel sistemlerin aksine, genellikle yıllık bazda, kullandıkça ödersiniz. Daha iyi nakit akışından ve çok daha fazla BT esnekliğinden yararlanırsınız.
  • Enerji tasarrufu: Şirket içi donanım ihtiyacını ortadan kaldırarak, bulut bilişim genel sunucu odası elektrik tüketimini de azaltır ve bu da orta ölçekli işletmelere her yıl ciddi miktarda tasarruf sağlayabilir.

Kontrol Sizde

Bulut hostingin en büyük faydası, yazılımınız yerine işinize odaklanmanızı sağlaması. İş sistemlerini yaşam desteğinde tutmak için değerli BT kaynaklarını kullanmak zorunda değilsiniz. Bunun yerine, bu işlerin tümünü bulut bilişim tedarikçisi BulutPress®'e, ölçeklenebilirlik, güvenlik, çalışma süresi, uygulama bakımı ve sistem yükseltmeleri konusunda bırakırken daha stratejik iş girişimlerine odaklanabilirsiniz.

Ayrıca, genellikle bulut bilişim sağlayıcıları tarafından sağlanan birinci sınıf veri merkezleri sayesinde, bulut bilişim kaynaklarınızı aşmadan işletmenizi herkese açık hale getirme konusunda emin olabilirsiniz. BulutPress® bulut bilişim sağlayıcı olarak amazon web servisleri altyapısını kullanmaktadır.

Paylaşımlı Barındırma, VPS veya Bulut Barındırma: Hangisini Tercih Etmelisiniz?

İlk kez bir web sitesi oluşturuyorsanız, barındırma çok önemlidir ve genellikle kafa karıştırıcıdır. Türlerine göre bulut hostingler için en yaygın yöntemlerden üçü paylaşımlı barındırma, sanal özel sunucu (VPS) barındırma ve bulut barındırmadır. Neyse ki, kapsamlı teknik bilgi, bu barındırma teknikleriyle hız kazanmak için bir gereklilik değildir.

Web sitesi için en uygun olanı seçmek, performans talepleri, güvenlik gereksinimleri, maliyet kısıtlamaları, ölçeklenebilirlik gereksinimleri ve sunucu yönetimi tercihleri ​​gibi bir dizi faktöre bağlıdır.

Her barındırma tekniğinin nasıl çalıştığına, temel avantajlarına ve dezavantajlarına ve alternatiflerle nasıl karşılaştırıldığına bir göz atalım.

Paylaşılan Hosting

Paylaşılan bir barındırma yaklaşımıyla, web sitesi sunucusu ve bant genişliği ve depolama dahil olmak üzere kaynakları, barındırılan diğer tüm sitelerle paylaşılır. Tipik olarak, bir web sitesi sahibi, barındırma platformunu kimin veya hangi web sitelerinin kendileriyle paylaşacağını bilemez.

Platformdaki her müşterinin, barındırma platformunun paketi tarafından belirlenen bir sunucu kaynak sınırı vardır. Birçok paylaşılan barındırma sağlayıcısı, farklı kaynak erişim seviyelerine sahip birden çok pakete sahipken, sonuçta tüm müşteriler aynı alanı işgal eder.

Paylaşımlı barındırmayı oda arkadaşlarınızla bir daire kiralamak olarak düşünün: Daha geniş daire alanı içinde bir odanız var. Mutfak, banyo ve oturma odası gibi temel kaynaklara erişim tüm sakinler arasında paylaşılır.

Paylaşılan barındırma, barındırmanın en yaygın yöntemidir, çünkü en uygun fiyatlıdır, ancak potansiyel sakıncaları da vardır. Sunucu kaynakları birden çok kullanıcıyı kaldıracak kadar sağlam değilse veya güvenlik denetimleri eksikse, web sitenizin yüklenmesi yavaş, erişimi zor olabilir ve potansiyel olarak tehlikeye girme riskiyle karşı karşıya olabilir.

Sanal Özel Sunucu (VPS) Hosting

Sanal özel sunucu (VPS) barındırmada, kullanıcılar aynı fiziksel sunucu alanını paylaşmaya devam eder ancak barındırma sağlayıcısı, sunucunun işletim sisteminin üzerine bir sanal katman kurar. Bu katman, sunucuyu bölümlere ayırır ve kullanıcıların kendi işletim sistemlerini ve yazılımlarını kurmalarına izin verir.

Bu durumda, dairenizi kiralıyorsunuz - diğer web sitesi sahipleriyle doğrudan oda ve kaynakları paylaşmıyorsunuz, ancak yine de binanın kendisinin daha büyük kaynak sınırlarına tabisiniz.

Örneğin, herkes sıcak su musluklarını sonuna kadar açarsa, tüm tesis hızla tükenir. Tüm siteler maksimum bant genişliği alanını kullanıyorsa, herkes yavaşlama yaşayacaktır.

VPS'nin kısmen özel doğası, onu çevrimiçi mağazalar ve küçük işletmeler dahil olmak üzere tüketici odaklı siteler için ideal barındırma yöntemi yapar. Bu stratejiyle, daha hızlı yükleme süreleri, gelişmiş güvenlik ve artırılmış genel site performansı elde edeceksiniz.

Bu yaklaşımın kesinlikle faydaları olsa da, VPS'nin bazı dezavantajları da vardır. VPS, sunucuyu yönetmek için çok daha fazla teknik bilgi gerektirir, bu nedenle ilk kez bir web sitesi oluşturucuysanız, paylaşılan bir sunucu yaklaşımına bağlı kalmak isteyebilirsiniz.

Ek olarak, web sitesi koruması için daha fazla sorumluluk taşıyorsunuz; yanlış yapılandırılmış bir VPS sunucusu, kritik güvenlik açıkları oluşturabilir.

Bulut Hosting

Bir bulut sunucusu, temelde bir bulut bilgi işlem ortamında çalışan sanal bir sunucudur. İnternet üzerinden uzaktan erişilen bir bulut bilgi işlem platformu aracılığıyla oluşturulur, barındırılır ve sunulur.

Burada, tüm apartmanı kiralıyorsunuz. Aynı blokta şehrin elektrik ve su kaynaklarını kullanan başka binalar var ama fiziksel bir bağlantı yok. Bulut sunucuları, web sitesi sahiplerine bir istikrar ve güvenlik duygusu verir, çünkü olası tüm yazılımlar web sitesi ortamınızdan izole edilir. Başka hiçbir bulut sunucusunun sizin bulut sunucunuz üzerinde bir etkisi olmaz ve sizin bulut sunucunuzun da diğer sunucular üzerinde bir etkisi olmaz. Fiziksel sunucularda, başka bir kullanıcının aşırı yüklenmesi sitenizi etkileyebilir.

Bu, bulut barındırmanın birincil avantajından bahsediyor: Güvenilirlik. Bulut dağıtımlarının dağıtılmış yapısı, bir sunucu çökse bile diğerlerinin hızla devralabileceği anlamına gelir. Bulut sunucuları ayrıca diğer seçeneklerde bulunmayan bir ölçeklenebilirlik düzeyi sunar.

Web sitenizi büyütmek istiyorsanız ve sunucunuzun sunucu gücündeki bu değişiklikleri karşılamasını istiyorsanız, bir bulut sunucusu, gerektiğinde bellek ve işlem gücü eklemenize olanak tanır. Fiziksel bir sunucuyla, bu tür bir büyüme, sitenin büyümesine ayak uydurmak için pahalı yeni donanım satın almayı gerektirir.

Ancak bu, bulut barındırmanın potansiyel sorunları olmadığı anlamına gelmez. En pahalı barındırma seçeneğidir ve web sitesi dağıtımı ve optimizasyonu için net bir plan olmadan, kendinizi ihtiyacınız olandan daha fazla kaynak kullanırken ve bunun için ödeme yaparken bulabilirsiniz.

Temel bilgileri ele aldıktan sonra, bu barındırma türlerinin daha ayrıntılı bir karşılaştırmasına bakalım.

Paylaşımlı barındırma ve VPS dağıtımları arasındaki bazı önemli benzerlikler ve farklılıklardan bahsederek başlayacağız.

Paylaşımlı Hosting İle VPS Hosting Karşılaştırması

Paylaşılan barındırma, aynı fiziksel sunucu kaynaklarını paylaşan birden çok kullanıcıya sahiptir. Bu arada VPS çözümleri, daha fazla gizlilik ve kontrol sağlamak için sunucu kaynaklarını mantıksal olarak bölümlere ayırır.

Vps Paylaşımlı Barındırmadan Daha mı Hızlı?

VPS ve paylaşımlı barındırma, aynı fiziksel sunucuyu paylaşan birden çok kullanıcı gibi temel ilkeye dayanırken, VPS çözümleri sunucu kaynaklarına daha fazla erişim sağlar. Sonuç olarak, VPS barındırma, azaltılmış yükleme süreleri ve iyileştirilmiş bant genişliği ile paylaşılan barındırma seçeneklerinden daha iyi performans sunar.

Vps mi Paylaşımlı Hosting mi Daha Güvenli?

Sunucu işletim sistemlerinin üzerinde bir sanal katman uygulayarak, VPS örnekleri diğer sunucu "parçalarından" mantıksal olarak ayrıdır ve kendi güvenlik kontrollerinizi uygulamanıza olanak tanır.

Bu arada, paylaşılan barındırma ortamlarında, tüm kullanıcılar aynı güvenlik en iyi uygulamalarına güvenir ve dijital komşularınız bir hata yaparsa verileriniz de risk altında olabilir.

Vps mi yoksa Paylaşımlı Barındırma Çözümleri mi Daha Pahalı?

Paylaşılan barındırma çözümleri genellikle VPS muadillerinden daha ucuzdur ve bunun iyi bir nedeni vardır — aynı düzeyde sunucu erişimi, performans veya güvenlik elde edemezsiniz. Kayda değer mi? Tüm VPS ve paylaşılan ana bilgisayarlar eşit yaratılmamıştır. Satın almadan önce her biri için özellikleri, seçenekleri ve fiyatları karşılaştırın.

Şimdi bulut ve paylaşılan barındırma arasındaki farkları inceleyelim.

Bulut Hosting İle Paylaşılan Hosting Karşılaştırması

Bulut barındırma, bulutta isteğe bağlı, ölçeklenebilir kaynaklara erişim sağlar. Paylaşılan barındırma, birden çok kullanıcı tarafından paylaşılan tek bir fiziksel sunucuya dayanır.

Bulut Barındırma Paylaşımlı Barındırmadan Daha mı Hızlı?

Bulut barındırma, farklı bir barındırma modeli sayesinde paylaşımlı barındırmadan önemli ölçüde daha hızlıdır: Sanal sunucular, fiziksel yığınların yerini alarak sağlayıcıların hız ve performansı optimize etmesini mümkün kılar.

Bulut ve paylaşımlı barındırma, paylaşılan bir kaynak havuzundan yararlanırken, buluttakiler belirli fiziksel donanıma bağlı değildir; bunun yerine, isteğe bağlı olarak ölçeklendirilebilirler.

Bulut mu Paylaşımlı Barındırma mı Daha Güvenli?

Doğru güvenlik denetimlerini uyguladığınız sürece bulut barındırma daha güvenlidir. Bulut çözümleri tipik olarak temel güvenlik araçlarını içerirken, ölçekte özelleştirme bireysel web barındırıcılarına bırakılmıştır. Yazılım altyapınız ve uygulamalarınız ne kadar iyi olursa, bulutta güvenliğiniz o kadar iyi olur.

Bulut veya Paylaşımlı Barındırma Çözümleri Daha mı Pahalı?

Paylaşılan barındırma çözümleri, bulut seçeneklerinden daha ucuzdur. Maliyetler bulutta ölçeklenebilir olsa da (ne kadar çok kullanırsanız, o kadar çok ödersiniz), temel paylaşılan seçenekleri geride bırakır.

Son olarak, bulut barındırma ve VPS çözümlerinin karşılaştırmasına bakalım.

Bulut Hosting İle VPS Hosting Karşılaştırması

Bulut barındırma çözümleri, isteğe bağlı hizmet ölçeklendirmesi ve geliştirilmiş hız sağlamak için sanal sunucuları kullanır. Bu arada VPS teklifleri, özel kaynak erişimi ve gelişmiş gizlilik sağlamak için fiziksel sunuculardaki sanal bölümleri kullanır.

Bulut Barındırma Vps'den Daha mı Hızlı?

Son kullanıcıya ulaşan interhet bağlantısının hızlı ve güvenli olması koşuluyla, bulut barındırma, VPS alternatiflerinden daha hızlıdır. Maliyetle barındırılan web siteleri için mevcut olan çok miktarda kaynak, kafa kafaya VPS tekliflerinden daha iyi performans gösterdikleri anlamına gelir.

Bununla birlikte, aynı fiziksel sunucuda birden fazla VPS örneği satın alırsanız, performans genellikle karşılaştırılabilir.

Bulut Barındırma mı Vps mi Daha Güvenli?

Duruma göre değişir. Bulut sağlayıcıları genellikle genel saldırı veya güvenlik ihlali riskini sınırlayan önceden oluşturulmuş güvenlik denetimleri sunar. Temel VPS güvenliği o kadar sağlam değildir, ancak gelişmiş güvenlik kontrollerini dağıtmak ve yönetmek için teknik beceriye sahipseniz, önemli varlıkları etkili bir şekilde savunabilirsiniz.

Bulutun dağıtılmış doğası da güvenlikte rol oynar. Fiziksel donanım saldırıya uğrarsa, siteniz hızlı bir şekilde diğer kaynak yığınlarına taşınabilir. VPS donanımı tehlikeye girerse, bireysel güvenlik kontrollerinden bağımsız olarak tüm siteler risk altındadır.

Bulut Barındırma mı Vps Çözümleri mi Daha Pahalı?

VPS ve bulut barındırma çözümlerinin maliyetleri genellikle karşılaştırılabilir. İşte nedeni: Farklı öncelikler için ödeme yapıyorsunuz. Bulutta ölçeklenebilirlik ve erişilebilirlik çok önemlidir. VPS ortamlarında, kontrol ve güvenlik en önemli önceliğinizdir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp