E-Ticaret Platformlarının Geleceği

e-ticaret platformları gelecekte neler bekliyor

E-ticaretle ilgili karmaşıklıklar artsa da işletmeciler müşteri deneyimini nasıl arttırabileceklerini öğrenmeye başladılar. Markalar rakiplerini geride bırakabilmek için son teknolojileri kullanmaya başladılar. Bu yüzden e-ticaret pazarındaki rekabet hiç olmadığı kadar şiddetli. E-ticaretin geleceği devamlı değiştiği için şu an bir sektör lideri belirlemek oldukça zor. E-Ticaret platformlarını yakın gelecekte neler bekliyor?

E-ticaretin bu hızlı evrimi yalnızca çevrimiçi markaların dijital ayak izlerini genişletmekle kalmadı, aynı zamanda çevrimiçi tüccarların gelirlerini arttırmak için bir ivme oluşturdu. Bundan etkilenenler yalnızca perakendeciler değil. Platform geliştiricileri de çoklu kanal kullanıcılarının taleplerini karşılamakta zorlanmaya başladılar. E-ticaret platformlarının geleceği; geliştirilmiş teslimat zamanlarıyla ilgili beklentiler, müşteri hizmetleri ve ürün seçimleri ile belirlenecek.

Kişiselleştirme ve Müşteri Deneyimi

müşteri profili oluşturmak

E-ticaret kişiselleştirmeleri ve geliştirilmiş kullanıcı deneyimi; e-ticaret web tasarım unsurlarının en temel elemanları olarak kalmaya devam edecektir. Müşterilerin satın alma kararları mağaza ve web araştırmalarının kombinasyonundan etkilenecek. Perakendeciler web sitelerinde de mağazalarda olduğu gibi sıra dışı tasarımlar sunmak zorundalar. Bu yüzden e-ticaret platformları; mağaza satışları, koleksiyonlar ve iade gibi seçeneklerle inanılmaz bir hızla gelişmeye devam edecektir.

Kusursuz olarak kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi yaratmak için müşterilerinizin profillerini mükemmel biçimde oluşturmanız gerekiyor. Yıllardır perakendeciler kupon, reklam ve diğer kışkırtıcı işletme taktiklerini kullanarak müşterileri satın alma eylemlerine yönlendirmeye çalışıyorlar fakat zaman geçtikçe tüketiciler bilinçleniyor ve bu taktikler de yavaş yavaş yerini yenilerine bırakıyor.

Artık Çin'deki Wallmart Inc. mağazaları müşterilerinin ödemelerini çok amaçlı mesajlaşma, sosyal medya ve mobil ödeme uygulaması WeChat üzerinden yapmalarına izin veriyor. WeChat uygulaması kullanıcıların alışveriş alışkanlıklarını ve tercihlerini analiz ederek bu verileri alışveriş listeleri, kuponlar ve başka benzer şeyler önermek için kullanıyor.

Yapay Zeka Sistemleri

web tasarımlarında yapay zeka

İnanılmaz bir hızla değişen ve gelişen teknoloji, çevrimiçi perakende endüstrisinin geleceğini belirleyecek: E-ticaret platformlarında tam otomatik süreçler. E-ticaret platformlarında yapay zeka, en uygun satış prosedürü ve en yüksek dönüşüm getiren tasarım gibi sıra dışı uygulamaları belirlemek için algoritmaları kullanabilir. Testleri etkili biçimde yürütülmesi, ayarların optimize edilmesi ve döngüdeki süreçlerin tekrar edilmesi için algoritmaların kullanılması ile çevrimiçi işletmeciler web mağazalarının kapasitesini geliştirebilir ve daha yüksek dönüşüm oranları elde edebilirler. Ayrıca görsel içeriklerin satın alma kararlarında daha önemli rol oynayacağı öngörülüyor. Google ve eBay gibi internet devleri piyasaya -henüz çok erken aşamalarda olsa da- görsel aramalar için özel versiyonlar sürdüler bile.

Dijital pazarlama ve e-ticaret uzmanları, e-ticaret platformlarında yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerinin alışveriş deneyimlerine entegre edileceğine inanıyorlar. Bu sayede işletmeciler, tüketicilerin satın alma alışkanlıklarını öğrenerek, satın alma süreçlerinde tam kontrol sahibi olabilecekler. Gelecekte tüketiciler kiloları, boyları, ten renkleri, favori renkleri gibi özellikler girerek ürün önerileri alabilecekler. İşletmeciler kullanıcıların kıyafetleri sanal ortamda denemelerini sağlamak için arttırılmış gerçeklik (agumented reality, AR) kullanabilirler.

Tüm Cihazlara Uygunluk

farklı cihazlarda tasarım

Günümüzdeki cihaz çeşitliliği sebebiyle artık kullanıcılar dijital dünyaya birkaç farklı cihazdan aynı anda bağlanıyorlar. Bu demek oluyor ki; e-ticaret platformlarının, potansiyel müşterilerine bütün cihazlardan hizmet vermeleri gerekiyor. Birçok e-ticaret platformu mağazaların mobil uygulamalarının kolaylıkla oluşturulabilmesi için uzantılar geliştirmeye başladı. Google'ın güncellemelerine göre, Google yakında web sitenizi indekslemek ve arama sıralamalarını belirlemek için sitelerin mobil versiyonlarını başlangıç noktası olarak alacak. Birçok uzman gelecekte e-ticaret platformlarının daha mobil dostu deneyimler sunmak için çalışacağını ön görüyor.

Geleneksel Platformların Düşüşü

Geleneksel e-ticaret platformları esnek değil ve bazı özel görevleri yerine getirmek için gerekli özellikleri desteklemiyor. Problemi daha net tanımlamak gerekirse, sorunlar 3 genel kategoriye ayrılabilir:

  • İlk sorun kaynakların israfı. Dönemsel tüketicilerden gelen yüklenmeyi kaldırabilecek güçlü sunucular ayarlanabilir fakat bu sunucular yılın geri kalanında faaliyet göstermeyecektir.
  • İkincisi, belirli bir fiziksel konumdaki sunucular, diğer ülkelerdeki müşteriler için gerekli performansı ve hızı sağlayamayabiliyor. Bu durum globalleşmeye çalışan işletmeler için ciddi bir engel olabilir.
  • Son olarak, gerekli bütün sunucuları tek bir konumda tutmak siber saldırılara, sunucu çökmelerine ve -özellikle de yedekleme yapılmıyorsa- sayısız başka probleme zemin hazırlayabilir.

Çevrimiçi işletme sahipleri, eğer müşteri deneyimini geliştirmek istiyorlarsa, her türlü müşteri analizlerini tekliflerine dahil etmeliler. Bu prosedürün etki oranı platforma göre değişiklik gösterir. Özel olarak tasarlanmış platformlar bu sorunları çözebilir ama bu tip tasarımlar gerçekten işinde uzman yazılımcılara ve devamlı optimizasyona ihtiyaç duyar. Geleneksel bir web sitesini daha küçük ve daha basit hizmetlere dönüştürmek yalnızca web sitenizin etkinliğini arttırmaz, aynı zamanda değişime daha çabuk adapte olabilmenizi sağlar.

Eticaret Gelecekte Nasıl Olacak?

E-ticaretin geleceği tek bir kelimeyle başlar: daha fazla — daha fazla işlem, daha fazla hız, daha fazla tüketici beklentisi, daha fazla rekabet ve daha fazla fırsat. Bu değişiklikler hem nicel hem de nitel olacak ve yatırımları, stratejiyi, insanları, teknolojiyi ve kültürü etkileyecektir. Şirketler çevrimiçi merkezli müşteri deneyimlerine öncelik verdikçe, kaynaklar daha az büyüme potansiyeli sunduğu veya daha az maliyet etkin olduğu düşünülen çevrimdışı kanallardan kayacaktır.

Artan hız ve doğruluk ihtiyacının, otomasyon ve analitik gibi alanlarda daha büyük yatırımlara yol açması bekleniyor. E-ticaretin her yerde bulunması, bu yatırımların ne kadar iyi performans gösterdiği konusunda daha fazla hesap verebilirlik sağlayacaktır. Mobil e-ticaret her zamankinden daha büyük bir rol oynadıkça, şirketlerin müşterileriyle iletişim kurma biçimleri de gelişecektir.

Şirketlerin bugün yaptığı seçimler, önümüzdeki yıllarda çevrimiçi olarak nasıl rekabet edecekleri konusunda bir temel oluşturacak ve bu kararların çok büyük bir etkisi olacak.

web tasarımlarının geleceği

Yeni teknolojiler ve son ürünlerle birlikte çevrimiçi alışveriş dünyası hızla değişiyor. Google Home gibi çığır açan cihazların gelişmesiyle, bir satın alma işleminin tamamlanması için gerekli adım sayısı da düşüyor. Kullanıcılar Google Home kullanarak bir alışveriş listesi yapabilir ve herhangi bir web tarayıcısına ihtiyaç duymadan direkt olarak sipariş verebilirler.

Sosyal medya kanalları da çevrimiçi alışveriş süreçlerinde büyük bir rol oynuyorlar. Sosyal medyanın ürün reklamları ve dolayısıyla da müşteri davranışları üzerinde kanıtlanmış bir etkisi var. Daha önemlisi ise, kullanıcılar e-ticaret platformlarına ulaşmak için sosyal medya kanallarını kullanabilirler. E-ticaretle ilgili karmaşıklıklar artsa da işletmeciler müşteri deneyimini nasıl arttırabileceklerini öğrenmeye başladılar.

Dünya da E-Ticaretin Tarihi ve Gelişimi

E-ticaret, işletmelerin internete katılmasından yıllar önce başladı. 1970'lere gelindiğinde, büyük şirketler B2B ilişkilerini kolaylaştıran satın alma siparişlerini ve diğer işlemlerle ilgili belgeleri çevrimiçi olarak değiş tokuş edebiliyordu. Bu arada üniversiteler, özel olarak alım satım yapmak için eski internetin gayri resmi mesajlaşma olanaklarını kullanmaya başladı.

1980'lerde daha fazla tüketici kişisel bilgisayar satın aldıkça, CompuServe, Prodigy ve America Online gibi özel hizmetler, üyelerin çevrimiçi olarak ürün satın almalarını sağladı. 1991'de internet resmi olarak ticari uygulamalara açıldı ve 1994'te ilk e-ticaret web siteleri, kredi kartlarını kabul etmek için şifreleme kullanımını deniyordu. Amazon, 1995 yılında bir kitapçı olarak faaliyete geçti ve hızla genişleyerek diğer ortamları ve ardından neredeyse sınırsız bir ürün yelpazesini sattı. Aylar içinde eBay, bireylerin ürünleri açık artırmaya çıkarmasına izin vermek için piyasaya sürüldü. 1998'de PayPal, elektronik ödemeleri basitleştirmek için piyasaya sürüldü.

Kısa süre sonra, diğer şirketler internet satışlarının potansiyelini fark etti ve çevrimiçi mağazalar oluşturmaya başladı. İlk başta, çoğu e-ticaret mağazası, yazılım sağlayıcılar temel alışveriş sepetleri, ürün kataloğu veritabanları ve diğer e-ticaret işlevleri sağlamaya başlayana kadar, tek tek elle inşa edildi.

2000'li yılların başlarında, yazılım şirketleri e-ticaret sitelerini çalıştırmak için giderek daha karmaşık araçlar ve platformlar oluşturmaya başladı. Bu teklifler, o zamandan beri kişiselleştirme, etkili satış, gelişmiş kullanıcı deneyimi ve daha büyük müşteri hacimleri için giderek daha güçlü yetenekler ekledi.

E-ticaretin tarihi müşterilerin çıkarlarına göre gelişen, yeni, sanal bir dünyanın tarihidir. Alışveriş, internetteki en popüler aktivitelerden biri. Bunun oldukça çekici yanları var: Boş vakitlerinizde, istediğiniz zaman, hatta pijamalarınızla alışveriş yapabiliyorsunuz. İsteyen herkes web sitesinde spesifik ürünlerini ve sundukları hizmetleri görüntüleyebilir. E-ticaretin doğuşu oldukça eski kavramlara dayanıyor: "Al ve sat", elektrik, kablolar, bilgisayarlar, modemler ve internet. E-ticaret, 1991'de internet ticari kullanıma açıldığında mümkün hale geldi. Bu günden sonra binlerce işletme internette bir yer sahibi oldu.

E-ticaret terimi başlarda kullanıcılara işletme bilgilerine ulaşma ve elektronik işlemler gerçekleştirme imkânı sunan, ticari işlemleri yürütme süreci anlamında kullanılırdı. Bu teknolojileri kullanma imkânı 1970'lerin sonunda ortaya çıktı ve işletmeler ve organizasyonlar bu sayede elektronik olarak ticari dokümanlarını sunma imkânı buldu.

web tasarımları için güvenlik protokolü oldukça geç geliştirildi

İnternet 1994'ta dünya genelinde popülerlik kazanmaya başlayınca HTTP gibi güvenlik protokollerinin ve DSL gibi internete devamlı erişim ve bağlantı sağlayan teknolojilerin geliştirilmesi yaklaşık 4 yıl aldı. 2000 yılında Batı Avrupa ve Amerika'daki birçok işletme, hizmetlerini internette sunmaya başladı. Bu noktadan sonra e-ticaret teriminin anlamı değişti. İnsanlar e-ticaret terimini, güvenlik bağlantılarını ve elektronik ödeme servislerini kullanarak internet temelli alışveriş yapma süreci olarak tanımlamaya başladı. 2000 yılında dot-com balonu birçok talihsiz sonuca yol açtı ve çoğu e-ticaret şirketi yok oldu. Geleneksel işletme perakendecileri elektronik ticaretin avantajlarını fark ettiler ve web sitelerine yeni özellikler eklemeye başladılar. 2001'in sonunda e-ticaretin en büyük formu olan işletmeler arası ticaret (B2B) modeli 700 milyar dolarlık işlem gerçekleştirdi.

Elde edilen verilere bakıldığında e-ticaret satışları gelecek birkaç yılda artacaktı ve 2007'nin sonunda ise toplam satışların %3.4'ünü e-ticaret satışları oluşturacaktı. E-ticaret geleneksel mağazalar ve mail sipariş katalogları için büyük avantajlar sunuyordu. Müşteriler büyük ürünlerin ve hizmetlerin veritabanlarında kolaylıkla araştırma yapabilme, net fiyatlar görüntüleme ve birkaç gün içinde sipariş verebilme imkânı buldular. Kullanıcılar bir tıklamayla fiyat karşılaştırması yapabildiler ve seçtikleri ürünü mümkün olan en iyi fiyata satın alabildiler.

Online bayiler de e-ticaret sitelerinden çeşitli avantajlar sağladılar. İnternetin kendisi ve arama motorları sayesinde pahalı reklam kampanyaları olmadan kullanıcıların bu online mağazalarını bulması mümkün hale geldi. Küçük online mağazalar bile evrensel pazarlara ulaşabildiler. Web teknolojileri de işletmelere kullanıcı tercihlerini takip etme ve kişiye özel pazarlama yöntemleri geliştirme imkânı verdi.

amazon kullanıcı dostu bir web tasarımına sahiptir

E-ticaret kavramının tarihi Amazon ve eBay gibi e-ticaret öncüleri olmadan düşünülemez. Bu ticaret devleri sayesinde etkili bir e-ticaret sektörüne ve keyif verici online alışveriş deneyimlerine sahip olduk. Şu an dünya genelinde 5 büyük internet bayisi var: Amazon, Dell, Stables, Office Depot ve Hewlett Packard. İstatistiklere göre dünya genelinde internetteki en popüler ürün kategorileri müzik, kitap, bilgisayar, ofis gereçleri ve diğer elektronik cihazlar.

Amazon.com, dünya daki en büyük e-ticaret şirketlerinden biri ve merkezi Washington, Seattle'da bulunuyor. Jeff Bezos tarafından 1994'te bulundu ve internet genelinde ürün satışı yapan ilk Amerikan e-ticaret sitesi ünvanını taşıyor. dot.com balonundan sonra Amazon başarılı iş modeli pozisyonunu kaybetti. Şirket 2003'te ilk yıllık karını elde etti ve bu da gelecek geliştirmelerin ilk adımı oldu.

amazon web tasarımına kitaplardan fazla ürün ekledi

Amazon.com başlangıçta bir online kitap mağazası olarak tasarlandı ancak zamanla elektronik, yazılım, DVD, oyun, müzik, MP3, tekstil, ayakkabı ve sağlık ürünleri gibi birçok ürün e-ticaret sitesinde yer almaya başladı. Şirketin orijinal ismi Cadabra.com'du ancak bir süre sonra bu isim Amazon.com olarak değiştirildi. 1999'da Jeff Bezos, şirketin başarılarından dolayı Time dergisi tarafından yılın kişisi ilan edildi. Şirketin ana merkesi Amerika'da olsa da Amazon, Birleşik Krallık, Kanada, Fransa, Almanya, Japonya ve Çin gibi gelişmiş ekonomiye sahip ülkelerde farklı arayüzler geliştirdi.

Amazon, satış ortaklığı programına sahip ilk e-ticaret sitelerinden biriydi ve bu günlerde şirket satışlarının %40'ı web sitesinde ürünlerini listeleyen ve satan satış ortaklıklarından ve üçüncü taraf satıcılarından geliyor. 2008'de Amazon sinema işine de girdi ve 20th Century Fox'un "The Stolen Child" filmine sponsor oldu. 2008'de yürütülen bir araştırmaya göre Amazon.com domaini her yıl yaklaşık 615 milyon müşterinin ilgisini çekiyordu. Bu yapının en popüler özelliği değerlendirme sistemi. Yani ziyaretçiler görüşlerini bildirebilme ve her ürünü 1'den 5'e kadar puanlama imkânına sahip. Ayrıca Amazon.com kullanıcıların, veri tabanındaki tam isimli kitaplar için yalnızca anahtar kelime kullanarak arama yapmalarını mümkün kıldığı için kullanıcı dostu arama becerilerine sahip.

dell web tasarımında kullanıcılara farklı imkânlar sunmuştur

E-ticaret geliştirme sürecinde emeği geçen diğer bir şirket de Texas'ta bulunan (bilgisayar satışlarında Hewlett-Packard ve Acer'dan sonra gelen) Amerikan şirketi Dell. Dell.com 1994'te bir statik sayfa olarak başladı. Daha sonra hızlı bir gelişme kaydetti ve 1997'nin sonunda online satışlarla milyon dolarlar kazanan ilk şirket oldu. Hiçbir perakende satıcı ve aracı olmadan birçok müşteriye ulaştı ve web dünyasında yürüttüğü bu sıra dışı strateji birçok e-ticaret işletmesi tarafından taklit edildi. Dell'in başarısının anahtarı kullanıcılara seçme ve kontrol imkânı vermesi. Ziyaretçiler kendi bütçelerine göre bütün bileşenleri tek tek seçerek bilgisayarlarını kendileri toplayabiliyorlardı. İstatistiklere göre şirketin gelirinin %50'si online satışlarından geliyor. 2007'de Fortune dergisi Dell'i Fortune 500 listesinde 34. ve Amerika genelinde en başarılı şirketler top 20 listesinde 8. olarak listeye aldı.

E-ticaretin tarihi müşterilerin çıkarlarına göre gelişen, yeni, sanal bir dünyanın tarihidir. Bu dünya gelecek nesiller için sağlam bir temelin üstünde parça parça büyüyor.

E-Ticaret İçin Devlet Düzenlemeleri

Çevrimiçi olarak rekabet eden şirketler, halihazırda önemli bir düzenleyici incelemeyle karşı karşıyadır. E-ticaret hayatın daha da merkezi hale geldikçe, gizlilik ve güvenlikten antitröst ve haksız iş uygulamalarına kadar değişen konularda hükûmetin daha fazla dikkatini çekmesi muhtemeldir.

Küresel olarak, farklı ülke ve bölgelerin farklı e-ticaret düzenlemeleri vardır. Örneğin, ülkelerin %82'sinde özellikle elektronik işlemlerle ilgili kanunlar, %56'sında ilgili tüketici koruma kanunları, %66'sında gizlilik kanunları ve %80'inde siber suç kanunları bulunmaktadır. Önemli bir örnek, şirketlerin müşterilerinin kişisel verilerini ve mahremiyetini nasıl koruduğunu düzenleyen ve bu bilgileri nasıl ve nerede gönderebileceklerini veya depolayabileceklerini kısıtlayan Genel Veri Koruma Yönetmeliği'dir (GDPR). GDPR, Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Alanı genelinde yürürlüktedir.

E-ticaret sağlayıcılarını düzenleyen tek kuruluş hükûmetler değildir. Örneğin, bir işletme kredi kartlarını kabul ediyorsa, ağ güvenliğini ve güvenli müşteri ödeme bilgilerini korumayı amaçlayan Ödeme Kartı Endüstrisi Veri Güvenliği Standardı (PCI DSS) uyumluluk sertifikaları almak gibi sıkı güvenlik standartlarına uyması gerekir.

E-Ticaret Platformu Nedir?

Bir e-ticaret platformu, bir işletmenin bir e-ticaret web sitesini başlatmak ve işletmek için ihtiyaç duyduğu altyapıyı sağlayan bir yazılım sistemidir. E-ticaret platformları, şirketleri sıfırdan bir e-ticaret sitesi oluşturma ihtiyacından kurtarır ve web sitesi entegrasyonu, muhasebe, satış noktası ve envanter ve sipariş yönetimi için birleşik bir dizi özellik içermelidir.

Gelişmiş platformlar ayrıca pazarlama ve satış gibi ek e-ticaret işlevleri sağlar ve operasyonel verimliliği sağlamak için ERP veya CRM gibi diğer platformlarla entegre olur. Bir örnek, popüler ürünlerin zamanında yeniden sipariş edilmesini sağlamak için envanter ve tedarik zinciri sistemleriyle çalışmaktır, böylece hiçbir zaman stokları tükenmez.

Bazı şirketler şirket içinde çalışmak üzere e-ticaret sistemleri satın alırken, birçoğu artık bulutta çalışan hizmet olarak e-ticaret yazılımı (SaaS) çözümlerine abone oluyor.

  • E-ticaret, ürün ve hizmetlerin çevrimiçi olarak satın alınması ve satılmasıdır.
  • E-ticaret, bireysel tüketicilerden işletmelere ve devlete kadar her türden alıcı ve satıcıyı birbirine bağlar.
  • E-ticaret hızla büyüyor, daha fazla sektöre ve daha fazla ürün ve hizmet türüne hizmet ediyor.
  • Akıllı telefonlar ve diğer cihazlar aracılığıyla yapılan işlemlerin artan yüzdesi göz önüne alındığında, yüksek kaliteli mobil deneyimler e-ticaret için çok önemlidir.

E-ticaret, satıcıların fiziksel, "gerçek mekanda faaliyet gösteren" mağazaların aksine çevrimiçi web siteleri ve pazar yerleri aracılığıyla mal ve hizmet alıcılarıyla etkileşim kurduğu bir ticaret biçimidir - ancak birçok işletme her iki kanaldan da satış yapar.

Ayrıca taraflar arasında veri ve fon aktarımını da içerir. E-ticaret, çok sayıda sektörden satıcıya, müşterilere her yerden ulaşma olanağı sağlayan ve müşterilere yeni, yenilikçi satıcılar bulma ve nerede olurlarsa olsunlar seçtikleri cihazlardan satın alma olanağı sağlayan, 7/24 küresel bir fenomen haline geldi. satıcı yer almaktadır. Müşteriler bireysel tüketiciler, diğer işletmeler ve devlet olabilir.

E-ticaret, dünya çapındaki pazarda tek ve en büyük büyüme faktörü olarak ortaya çıktı. Önde gelen bağımsız bir pazar araştırmacısı olan eMarketer, küresel B2C e-ticaret satışlarının 2013'e göre yüzde 20 artışla bu yıl 1,5 trilyon dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Ve Forrester Research'e göre, yalnızca ABD'de B2B e-ticaret harcaması 2013'te 559 milyar dolara ulaştı. İşiniz için seçtiğiniz çözüm muhtemelen vereceğiniz en önemli iş kararlarından biridir.

En basit haliyle, e-ticaret yazılımı, bir işletmenin çevrimiçi ürün ve hizmet satmasını sağlar. Geleneksel olarak işletmeler, kapsamlı BT kurulumu ve uzman geliştirme ekipleriyle şirket içi yönetim gerektiren şirket içi, bağımsız e-ticaret yazılımı satın almak zorundaydı. Bu çözümler genellikle maliyetliydi, ölçeklenemezdi, üzerinde çalışılması zordu ve özelleştirmesi ve diğer sistemlerle entegrasyonu zaman alıcıydı.

E-ticaret yazılımı, bir çevrimiçi işletmenin müşteriye dönük ön uç bileşenini sağlar. Diğer tüm işletmeler gibi çevrimiçi işletmeler de muhasebe, sipariş yönetimi, envanter yönetimi ve müşteri hizmetleri gibi arka uç işlevlerini yönetmek için ek yazılımlara ihtiyaç duyar. Eksiksiz bir e-ticaret iş platformu oluşturmak için farklı yazılım çözümlerini bir araya getirmek karmaşıktır, sık bakım gerektirir ve nadiren verimli çalışır.

Neyse ki, yeni bir iş yazılımı türü, ihtiyaç duyulan tüm ticaret ve iş işlevselliğini bir hizmet olarak yazılım (SaaS) modeli aracılığıyla tek bir e-ticaret platformuna entegre ediyor. İş uygulamalarını ve bunları besleyen verileri birleştiren bir altyapı ile ilgili, ilgi çekici ve kişiselleştirilmiş çevrimiçi deneyimler oluşturmak mümkündür.

Müşteri hizmetleri temsilcilerinin bir müşteriyi tüm kanallarda tek bir şekilde görmesine olanak tanıyan bir e-ticaret platformu, gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazalar da dahil olmak üzere tüm satış kanallarınızdan gelen siparişleri verimli bir şekilde karşılayabilen veya bir müşterinin siparişinden yararlanabilen merkezi bir sipariş ve envanter yönetim sistemi hayal edin. İş optimizasyonu ve geliştirilmiş verimliliklerin yanı sıra derinleştirilmiş müşteri katılımı ve memnuniyeti için eksiksiz bir e-ticaret platformunun gelişiyle gün ışığına çıkan olanaklar, yalnızca kişinin yaratıcılığıyla sınırlıdır.

Bir E-Ticaret Platformunun Temel Özellikleri

Geçerli herhangi bir e-ticaret sitesi, müşterilerin ürünlerinizi ve hizmetlerinizi çevrimiçi mağazanızdan satın almalarını sağlar. Çözümlerin farklı olduğu nokta, hem ön hem de arka ofis uygulamalarını hem benzersiz hem de paylaşılan verileriyle birleştirebilme ve bunlardan yararlanabilme derecesidir. E-ticaret platformları, işletmelerin kendi şirketlerinde tam görünürlük kazanabilecekleri ve nihayetinde en seçici müşterilerinin beklentilerini karşılayabilecekleri temel iş süreçlerinin birleştirilmesini sağlar. Bir e-ticaret platformu şunları yapmalıdır:

  • Tek, birleştirilmiş bir platform üzerinde çalıştırın. Bulut tabanlı bir platformda yerel olarak birleştirilmiş e-ticaret, muhasebe, POS, envanter ve sipariş yönetimi, pazarlama, satış, müşteri hizmetleri ve finans ile ayrı sistemler arasındaki entegrasyonları ortadan kaldırın.
  • 360° müşteri görünümü sağlayın. Tüm temas noktalarında ve kanallarda tüm müşteri etkileşimlerinin ve işlemlerinin tek bir görünümü ile kanallar arası tutarlı ve kişiselleştirilmiş deneyimler, hedefli pazarlama ve üstün müşteri hizmetleri sunun.
  • Akıllıca sipariş yönetimi. Hem çevrimiçi hem de mağazalarda satın alma, satın alma işlemlerini yerine getirme ve iade etme konusunda yeni müşteri beklentilerini aşın ve belirleyin. Sipariş yönetimini merkezileştirerek ve tüm kanallarda ve tedarik zinciri iş birimlerinde tek bir envanter görünümüne sahip olarak karlılığı en üst düzeye çıkarın.
  • Yenilikçi müşteri deneyimleri sunun. Markanızı farklı kılmak ve müşteri beklentilerini aşmak için hızla benzersiz, kişiselleştirilmiş çekici mobil ve mağaza içi deneyimler oluşturun.
  • Sınırsız genişlemeyi destekleyin. Aynı platformda birden çok iş modeli, kanal, marka, ülke, para birimi ve dil için siteleri hızla devreye alın.

En İyi E-Ticaret Platformunu Seçmek

Bir e-ticaret platformu seçmek, bir işletmenin e-ticaret stratejisini planlarken vereceği en önemli kararlardan biri olacaktır. En iyi e-ticaret platformları, şirketlerin müşterilere mümkün olan en iyi ve en tutarlı deneyimi sunmak için birden fazla kanalı entegre etmesine giderek daha fazla yardımcı oluyor. Ayrıca sipariş yönetimi ve envanterden müşteri hizmetleri ve finansal yönetime kadar her şeyi birleştirir ve kolaylaştırırlar.

Platformları değerlendirirken şu soruları göz önünde bulundurun:

  • Bu platform stratejimle uyumlu olacak ve büyümeyi umduğum şekillerde büyümeme yardımcı olacak mı? Ölçeklenecek mi? Gelecek yıl veya sonraki yıl uygulamak isteyebileceğim yetenekler sunuyor mu?
  • Bu platform, ister bir mağazada ister çevrimiçi etkileşimde bulunmayı tercih etsinler, tüm müşterilerime hizmet eden çok kanallı bir deneyim sunmama yardımcı oluyor mu?
  • Hem lansman için hem de çeşitli gerçekçi büyüme senaryolarında toplam sahip olma maliyetim ne olacak?
  • Platform mevcut altyapımla nasıl bütünleşir?
  • Platform mobil e-ticareti nasıl destekliyor?
  • Platformla neleri otomatik hale getirebilirim? Maliyetlerimi kontrol etmeme nasıl yardımcı olur?
  • Bu platform, pazarlama, satış ve fiyatlandırma hakkında daha iyi kararlar almak için ihtiyacım olan analitiği nasıl sağlayacak veya destekleyecek?
  • Ne kadar hızlı başlatabilirim? Halihazırda bir e-ticaret sitem varsa, geçiş neleri içerecek?
  • Platformla çalışmak ne kadar kolay? İhtiyacım olan personeli ve üçüncü taraf yardımını bulabilir miyim?
  • Platform uluslararası ticareti nasıl destekliyor ve onun kurallarına ve düzenlemelerine uymama nasıl yardımcı oluyor?
  • Platform güvenli mi ve verilerimi, ödemelerimi ve müşterilerimin kişisel bilgilerini korumama yardımcı oluyor mu?
  • Benimkine benzer e-ticaret zorluklarını çözmek için platformu kullanan kiminle konuşabilirim?

Kapsamlı Entegre Yaklaşım

Bir e-ticaret platformları, tek bir çözüme entegre edilmiş tüm temel iş fonksiyonlarını içerir; gelişmiş işbirliğini teşvik eder, operasyonel süreçleri hizalar ve tüm kuruluşlarda gerçek zamanlı veri görünürlüğü sağlar. Bu entegre platform, aşağıdaki işlevleri tutarlı bir şekilde yürütür:

  • Analitik ve raporlama
  • Müşteri desteği
  • Sipariş ve envanter yönetimi
  • Tedarik
  • İçerik yönetimi
  • Pazarlama
  • Fiyatlandırma ve promosyonlar

Günümüzün e-ticaret platformları, insanların yalnızca çevrimiçi ürün ve hizmet satın almalarını sağlayan tek amaçlı yazılımların ötesine geçti. Günümüzün en iyi bulut tabanlı e-ticaret platformları, hem ön hem de arka ofis sistemlerini entegre ederek kolayca ölçeklenebilen, sınırsız şekilde özelleştirilebilen ve zaman kazandıran otomasyon işlevselliği sağlayan birleşik bir iş ortamı sağlar. Böyle bir web sitesi platformu, işletmelerin müşterilerinin tüm kanallarda sorunsuz bir alışveriş deneyimi sağlama taleplerini karşılamalarını sağlar ve işin hızına ayak uydurmak, operasyonel maliyetleri azaltmak, verimliliği artırmak ve donanım yönetimi zorluklarını ortadan kaldırmak için gereken esnekliği ve uyarlanabilirliği sağlar. ve yazılım.

İster B2B ister B2C alanında iş yapıyor olun, hızlı hareket eden ve aşırı rekabetçi pazarlarda oyuncu olmak istiyorsanız, e-ticaret platformunuzun işlemleri kolaylaştırmaktan daha fazlasını yapması gerekir. Sonunda, eksiksiz bir e-ticaret platformu, benzer teknolojiden yararlanmayan rakiplere göre önemli avantajlar sağlayabilir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp