Sesli Arama Optimizasyonu Nedir?

sesli arama optimizasyonu nasıl yapılır

Hey Siri: Web sitemi sesli aramalar için nasıl optimize edebilirim?

Evlerde ve mobil cihazlarda ses asistanlarının yükselişiyle, arama motoru optimizasyonu (SEO) stratejinizin arama sorgularının yeni dünyasına adapte olması gerektiğini anlamış olmalısınız. Gelin sesli arama optimizasyonunun nedenlerini ve nasıllarını inceleyelim.

Temel olarak sesli arama optimizasyonu web sitenizdeki arama sorgularına ses desteği eklemektir. Yabancı bir şehirdeyken "nerede yemek yiyebilirim?"'den bir benzinlikte "aracım için nasıl bir yakıt tercih etmeliyim?"e kadar, sesli aramalar kullanıcıların arama motorlarıyla ve işletme web siteleriyle etkileşimini değiştirdi. Tabii arama motorlarının içeriklerinizle olan etkileşimini de.

Sesli arama üzerine yapılan bazı araştırmalar bize birkaç veri sunuyor:

  • Aylık 1 milyondan fazla sesli arama yapılıyor.
  • Yetişkinlerin %40'ı günde en az 1 defa sesli arama yapıyor.
  • 2020 ile birlikte online sorguların %50'sine sesli aramaların hakim olması bekleniyor.
  • 2017 tatil sezonunda Amazon'un en çok satan ürünü Echo Dot oldu.
  • Sesli aramaların bu kadar popüler olmasının arkasında araç kullanırken arama yapabilmek, konuşmanın yazmaktan daha hızlı olması, bazı cihazlarla (Amazon Echo, Google Home gibi) devamlı etkileşimler ve yalnızca insanların mobil cihazlarda bir şeyler yazmayı sevmemesi gibi nedenler yatıyor.

"Web sitesinde sesli arama optimizasyonu nasıl yapılır?" sorusu da belki sizi bu makaleye getiren şeydi.

Sesli Arama Optimizasyonu Nasıl Çalışır?

Kullanıcılar arama sorguları için belirli bir yol öğrendiler. Genellikle yalnızca bir iki kelime girerek sorgularını açılır listedeki önerilerle tamamlıyorlar. Kısa anahtar kelime stratejileri de bu davranıştan doğdu.

Daha sonra sektördeki uzmanlar daha uzun sorgular giren kullanıcıların bir satın alma işlemi yapmaya daha yakın olduğunu rapor ettiler.

sesli arama optimizasyonu

Her ne kadar Google'ın Hummingbird algoritması gizli anlamsal indekslemeyi (aramadaki asıl kelimeler yerine sorgunun arkasındaki anlamı bulma) kullansa da, kullanıcı davranışları algoritma değişiklikleri ile güncellenmiyor. Ortalama bir kullanıcı beklenmedik, robotik bir yolla yazmaya programlanmıştır.

Kesinlikle arama çubuklarına yazdığımız sorular gibi konuşmuyoruz. Sesli arama optimizasyonu için kendinizi hedef kitlenizin yerine koymak zorundasınız. Onların düşündüğü şekilde düşünmeli ve onların konuştuğu şekilde konuşmalısınız. Soruları, bir arkadaşa sorar gibi cümlelerle şekillenecektir.

Kullanıcı araştırmasının, sesli arama stratejisinin ve yerel optimizasyonunuzun kombinasyonu sizi doğru noktaya getirecektir.

Web Sitemi Sesli Aramalar İçin Nasıl Optimize Edebilirim?

  1. Kullanıcı araştırmanızı yapın. 2-3 tane kitle karakteri belirleyin ve ürünlerinizi veya hizmetlerinizi bulmak için sordukları soruları tespit edin.
  2. Test edin. Bu soruları kendi ses asistanlarınıza sorun ve karşınıza gelen sonuçları inceleyin.
  3. İçerik stratejisi geliştirin. Kullanıcılarınızın en çok kullandığı "neden", "nasıl", "nerede" ve "ne zaman" sorularını seçin. Sayfa optimizasyonunuzu ve yeni/güncellenmiş makalenizi bu sorular etrafında şekillendirin.
  4. Konuşma metnini entegre edin. Sayfaları anahtar kelimelerle doldurmak artık geride kaldı. Sesli arama optimizasyonu için bir arkadaşla veya müşteriyle konuşuyor gibi yazılmış içerikler üretin.

sesli arama kullanan hedef kitle

Kullanıcı araştırmaları kesinlikle dijital pazarlama stratejilerinizin bir parçası olmalı. Eğer işletmenizin hala hedef kitle karakterleri yoksa, bunları yapmak için zaman ayırmalısınız. Sorunlarını çözebilmek için yaşlarını, cinsiyetlerini, mesleklerini, gelirlerini, ilgi alanlarını, favori sosyal platformlarını, neden size ihtiyaç duyduklarını anlayabileceğiniz her şeyi belirleyin.

Sizi kimlerin aradığını bulduktan sonra bunu nasıl yaptıklarını öğrenin. Bunun için Google Analytics'den veya Google Search Console'dan yardım alabilirsiniz.

Makalelerinizi sesli aramalar için optimize ederken mobil okuma çevresini de düşünün ve içeriğinizin mobil cihazlarda maksimum okunabilirlik için oluşturulduğundan emin olun.

Sesli Arama İçin Arama Motoru Optimizasyonu Önerileri

Google'ın kullanıcılara gösterdiği sonuçları nasıl sıraladığı hala tam olarak bilinmiyor ama yükselmek için yapabileceğiniz, bilinen birkaç yol var:

sesli arama için doğru soruları sormak

  1. Soruları başlıklarda kullanın.
  2. Soruya belirli bir paragrafta cevap verin (en fazla 2-3 cümlede).
  3. Soruya kolay anlaşılabilecek listelerle cevap verin. Her madde hakkında detay vermeye çalışın.
  4. Kullanıcıların istedikleri veriler için tablolar oluşturun.
  5. Sorgu çevresinde optimize edilmiş videolar kullanın.

Yerel Sesli Aramalar

Metinlere göre mobilde ses temelli aramalar yerel arama olmaya 3 kat daha fazla yatkındır.

Eğer kullanıcılarınız "nerede" ve "neden" sorularını soran tiplerse, yerel arama motoru optimizasyonu oyununuzda en üstte olmalısınız. Google arama sonuçları için kullanıcıların konumlarına dikkat ediyor. Yolculuktayken "en yakın restoran" sorgunuzda evinize yakın yerlerin adreslerini görmemenizin sebebi de budur.

Mobil Önceliği

Google'ın algoritmaları için esnek (responsive) mobil web siteleri hayati önem taşıyor. Mobil dostu olmayan web siteleri kesinlikle sesli aramaların sonuçlarında görünmeyecektir.

tüm mobil cihazlara uyumlu olmalıdır

Eğer web siteniz yavaş, bozuk ve rahatsız edici mobil deneyimler sunuyorsa sesli arama trafiklerini unutabilirsiniz. Google web sitenizin sıçrama oranlarından ve diğer anahtar verilerinden aldığı gibi yüklenme süresinden de sinyaller alıyor. Eğer web sitesi sorunlu deneyimler sunuyorsa belki de onu yeniden tasarlama zamanı gelmiştir.

Bütün İçeriklerimi Sesli Aramalar İçin Optimize Etmeli Miyim?

Panik yapmanıza ve sesli arama motoru optimizasyonu için bir yazar aramaya başlamanıza hiç gerek yok.

Daha önce belirtilen sesli arama istatistiklerini düşünün: 2020'den itibaren insanların %50'si sesli aramalar yapıyor olacak. Evet bu büyük bir oran ama hala insanların %50'si sıradan mobil veya masaüstü aramalar yapıyor olacak.

İçeriklerinizin ne kadarını sesli aramalar için optimize etmeniz gerektiği konusu işletmenize, sektörünüze, hedef kitlenize ve diğer faktörlere bağlı.

Milenyumlar ve Z kuşağı sesli aramalar kullanmaya daha yatkınlar. Bununla bağlantılı olarak sesli aramaların kullanıldığı sektörler çoğunlukla yerel yiyecek, içecek ve eğlence işletmeleridir.

2023'de Web Sitenizi Sesli Arama için Nasıl ve Neden Optimize Etmelisiniz?

Birkaç on yıl önce, robot asistanlarla günlük olarak konuşma fikri bilim kurgu gibi görünüyordu. Bugün, en yakın taco standını, köpek parkını veya günlük spa'yı bulmamız gerekirse, Siri veya Alexa'dan tavsiye istemekte hiç sorun yaşamıyoruz.

Akıllı telefonlardan akıllı hoparlörlere ve akıllı TV'lere sanal asistan ile web araması yapmak artık çok normal bir şey. Çoğu durumda, sorgu yazmaktan daha hızlı, daha kullanışlı ve daha kolaydır.

İşin püf noktası şu: Tipik bir sesli arama, metin aramasıyla aynı şey değil. Cihazlarımızla konuştuğumuzda, sorgularımızı farklı, gerçek hayattaki konuşma şeklimize daha yakın bir şekilde ifade ediyoruz. Bu gerçek, SEO uzmanlarının ve pazarlamacıların büyüyen bu arama yapan grubu yakalamak için uyum sağlamaları gerektiği anlamına gelir.

Bu da yetmezmiş gibi, sesli aramada sıralama yapmak kolay değil. Sesli aramaya izin veren cihazlar, belirli bir sorgu için yalnızca en iyi bir ila üç sonucu listeleme eğilimindedir. Bu noktaya ulaşmak için birinci sınıf içeriğe ve birinci sınıf bir sesli SEO'ya ihtiyacınız var. Bu kılavuzda, size bunu nasıl yapacağınızı göstereceğiz.

Sesli arama optimizasyonu, içeriğinizin sesli arama sonuçlarında görünme olasılığını artıran bir dizi SEO tekniğidir. Sesli arama optimizasyonunun amacı, içeriğinizdeki yaygın sözlü sorguları ele almaktır, böylece sesli arama teknolojileri ve sanal asistanlar, sesli arama sonuçlarında sayfanızı kullanıcılara sunar.

Standart bir sesli aramada, bir kullanıcı bir tümcecik (örneğin, "Alexa" veya "Hey Siri") ve ardından bir soru veya ifade (örneğin, "Yakınımdaki bazı iyi kaplıcalar nelerdir?" veya "Ne zaman geliyor?") ile bir arama başlatır. yemek kamyonu festivali?”).

Cihaz daha sonra sözlü bir cevapla yanıt verir veya cihazın bir ekranı varsa, bir arama motoru sonuç sayfasından en iyi sonuçları görüntüleyebilir. Sesli arama optimizasyonu, bu özel arama türünde bir nokta yakalamayı amaçlar.

Neden Sesli Arama İçin Optimize Etmelisiniz?

Sesli arama bir çılgınlık değil — yavaş yavaş norm haline geliyor. ABD internet kullanıcılarının yaklaşık %40'ı, öncelikle akıllı telefonlar ve akıllı hoparlörler aracılığıyla en az ayda bir sesli asistan kullanıyor. Yalnızca ABD'deki akıllı hoparlör sayısının 2023 yılına kadar 200 milyonu geçmesi bekleniyor.

Sesli arama, hangi sektörde olursanız olun, organik arama trafiğini yakalamak için başka bir kritik fırsat sunar. Sesli aramaya dokunarak, işletme bulmak ve ürün satın almak için akıllı telefonlara ve akıllı hoparlörlere güvenen yeni bir kullanıcı grubuna erişeceksiniz.

Sesli aramayı hedeflemek, sitenizin genel SEO'suna ve sıralamasına da yardımcı olabilir. Arama motorları, web sitelerinin sesli aramalar için optimize edilmesi gibi, bu da sitenize daha fazla yetki ve dolayısıyla sonuç sayfalarında daha yüksek noktalar, hatta belki de bir sesli arama sonucuna ulaşacak kadar yüksek noktalar verebilir.

Sesli Aramanın Metin Aramasından Farkı Nedir?

İster pazarlamacı, ister web sitesi sahibi veya SEO uzmanı olun, herhangi bir web tasarım uzmanıysanız, muhtemelen arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almak için genel SEO tekniklerine aşinasınızdır ve sesli aramanın neden kendi kategorisine ihtiyaç duyduğunu merak edebilirsiniz. optimizasyon.

Sayfa içi arama optimizasyonu ile sesli arama optimizasyonu arasında örtüşme olsa da, sesli aramayı Google.com gibi bir web sitesindeki metin aramasından benzersiz kılan temel nitelikleri de vardır.

Yani, sesli arama sorguları, metin aramalarından daha fazla konuşmalıdır. Gerçek hayatta nasıl konuştuğumuza daha yakınlar. Sesli aramada "Yakınımdaki bazı iyi kaplıcalar nelerdir?" Bir metin aramasında, sorgular daha çok "yakınımdaki spa" satırlarında ifade edilir.

Sesli arama daha belirgin hale geldikçe, arama motorları daha uzun, daha diyaloglu sorguların anlamlarını seçme ve alakalı sonuçlar üretme konusunda gelişti. Google'ın Hummingbird ve BERT algoritma güncellemeleri, odağı arama yapanın amacına kaydırdı, sorguların altında yatan anlamı tespit etti (bir sorguda yalnızca tek tek anahtar kelimeler yerine) ve daha sesli konuşma sorgularında daha alakalı sonuçlar sağladı.

Şimdi, sesli arama kullanıcıları için alakalı olduğu düşünülen içerik yapmak size düşüyor. Neyse ki, sesli arama trafiğini yakalamak için mevcut SEO stratejinizi elden geçirmeniz gerekmiyor. Bir sonraki bölümde, size yardımcı olacak bazı teknikleri ele alacağız.

Sesli Arama Optimizasyonu En İyi Uygulamaları

  1. Soru anahtar kelimelerini ve diğer uzun kuyruklu anahtar kelimeleri hedefleyin.
  2. İçeriğinizde konuşma dilini kullanın.
  3. Yerel SEO'ya öncelik verin.
  4. Google özellikli snippet'leri yakalamaya çalışın.
  5. Şema işaretlemesini kullanın.
  6. Mobil cihazlar için optimize edin.
  7. Sitenizi hızlı tutun.

1. Soru Anahtar Kelimeleri ve Diğer Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimeleri Hedefleyin.

Bahsedildiği gibi, sesli aramalar, metin aramalarından farklı şekilde ifade edilme eğilimindedir. Basit anahtar kelimelerden daha uzun, daha spesifik ve tam sorular olma olasılığı daha yüksektir. Konuşurken, tam cümleleri yazarken olduğundan daha fazla ayrıntıyla kullanmaya alışkınız.

Bu, etkileşim maliyetini düşündüğümüzde de anlamlıdır: Çoğu insan için, bir sorguyu yazmak, yüksek sesle söylemekten daha fazla zaman ve çaba gerektirir. Sesli arama sorguları daha uzundur çünkü konuşmak, yazmaktan fiziksel ve bilişsel olarak daha az çaba gerektirir.

Sesli arama için optimize etmek için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri, içeriğinizde uzun kuyruklu anahtar kelimeleri, özellikle de soru anahtar kelimelerini hedeflemektir. Bunu yaparak, daha uzun ve daha spesifik sorgular gönderen kullanıcılardan gelen trafiği yakalarsınız.

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler, üç veya daha fazla kelime içerir ve genel olarak anahtar kelime optimizasyonunun önemli bir bileşenidir. Kullanıcının amacına daha özel oldukları için yüksek amaçlı trafik çekerler. Ayrıca bunları işletmenize daha özel hale getirebilirsiniz (örneğin, yalnızca "kaplıcalar" yerine "Denver bölgesindeki kaplıcalar"), bu da sonuçlar sayfasında daha az rekabet anlamına gelir.

Soru anahtar kelimelerini bulmak için, kullanıcıların en çok ilgilendikleri "kim", "ne", "ne zaman", "nerede" ve "nasıl" sorularını düşünün. Bunları sayfalarınızdaki kopyaya ekleyin (H2'deki gibi) ve daha sonra onlara kısa ve tatmin edici bir cevap verin. İlk yanıtınızdan sonra içeriğinizin gövdesinde daha fazla ayrıntıya da girebilirsiniz.

Uzun kuyruklu anahtar kelimeleri belirlerken, yalnızca içgüdülerinizin dışına çıkmanıza gerek yoktur. Hedef müşteriniz için en alakalı anahtar kelimeleri bulmak için bir veya birkaç anahtar kelime araştırma aracından yararlanabilirsiniz. Kitlenizin en çok hangi soruları sorduğunu görmek için Google sonuç sayfasının "ilgili aramalar" veya "insanlar şunu da soruyor" bölümlerinden de ilham alabilirsiniz. İşletmenizle ilgili bir arama girin ve Google'ın ne önerdiğini görün.

Sayfanızın kopyasına bir dizi soru ve yanıt yerleştirmeye çalışmak bazen garip gelebilir, bu nedenle birçok web sitesinde sık sorulan sorular bölümü veya özel bir sayfa bulunur.

Bir SSS bölümü, web sitenizle ilgili her yaygın arama sorusunu listelemenize ve sesli arama sonuçlarında yer almak için rekabet edebilecek bir yanıt vermenize olanak tanır. Bu içerik biçimi, daha sonra tartışacağımız Google öne çıkan snippet yerleşimi için de idealdir.

2. İçeriğinizde Konuşma Dili Kullanın.

Tekrar söyleyeceğim: Sesli aramalar konuşarak yapılır. Bu nedenle, kullanıcıları bulundukları yerde karşılamak için içeriğinize sohbet havası vermelisiniz. Daha gerçekçi ve okunması kolay hissetmenin yanı sıra, daha az resmi bir yazı stili, sesli sorgularla daha alakalı olarak yorumlanır.

İçeriğinizi daha konuşkan hale getirmenin bazı yolları arasında, blog gönderilerine daha fazla konuşma sözcüğü (örneğin, "Ben", "ben", "siz", "biz") dahil etmek, jargondan ve aşırı teknik dilden kaçınmak ve mizah dokunuşları eklemek yer alır. puanlarınızı destekleyin. Takip etmeniz gereken köklü bir marka sesiniz varsa, içeriğinizin tonunu o sesin daha rahat sonuna doğru düşürün.

Yine de bu, içeriğinizin kalitesini düşürmek için bir lisans değildir. İçeriğinizin kullanıcılara keyif vermesini ve değer katmasını sağlarken daha gündelik bir yazı stili tutmalısınız. Google, bu tür yüksek kaliteli içeriğe hala değer veriyor - sadece (neredeyse) yüksek sesle söylüyormuş gibi yazın.

3. Yerel Seo'ya Öncelik Verin.

Yerel SEO, yerel işletmeler için, özellikle tuğla ve harç işletmeleri için arama motoru görünürlüğünü iyileştirme sürecidir. Yerel SEO, satın alma olasılığı yüksek olan yakın bölgelerdeki potansiyel müşterileri hedeflediğinden, bu işletmeler için çok önemlidir. Ayrıca sesli arama için optimize etmenin en iyi yollarından biridir.

Bir düşünün: Birisi akıllı telefonunda sesli arama yaptığında, hareket halindeyken yakınlarda bir restoran veya mağaza gibi bir şey arama olasılığı yüksektir.

Yerel SEO'nuzu iyileştirmenin birçok yolu vardır, ancak en önemlisi bir Google İşletme Profili oluşturmak ve sürdürmektir. Bu, "yakınımda ______" gibi bir şey aradığınızda görünen listedir. Ziyaretçilere nerede bulunduğunuzu, iletişim bilgilerini, çalışma saatlerini, yol tariflerini ve diğer faydalı bilgileri söyler.

Yerel arama sonuçlarında işletme listelerinin nasıl göründüğü aşağıda açıklanmıştır:

Google İşletme profiliniz burada önemlidir çünkü sesli arama sonuçları genellikle bu profillerden bilgi alır. Bu nedenle, eksiksiz bir liste, işletmenizin bu yerel sesli aramalarda sıralamaya girme olasılığının daha yüksek olduğu anlamına gelir.

Henüz yapmadıysanız, özellikle fiziksel bir işletme iseniz, bu, sitenizin genel SEO'su için atmanız gereken en etkili adımlardan biridir. Çoğu durumda, arama yapanların işletmeniz hakkında bilgi edinmesinin ilk ve tek yolu Google İşletme Profilinizdir. Her zaman doğru olduğundan emin olun.

4. Google Öne Çıkan Snippet'leri Yakalamayı Deneyin.

Google özellikli snippet'ler, Google sonuç sayfasında organik arama sonuçlarının yukarısında görüntülenen kısa içerik parçalarıdır. Sorgu için üst sıralarda yer alan bir web sayfasından alınırlar ve yakalanırlarsa büyük bir trafik artışı sağlayabilirler. Bir paragraf, numaralı veya madde işaretli bir liste veya başka bir biçimde görünebilirler.

Bu, sesli aramayla ilgilidir çünkü bir sorgu için öne çıkan bir snippet varsa, bir sanal asistan muhtemelen bu öne çıkan snippet'i yanıt olarak okuyacaktır. Sorguyu kazanmak için öne çıkan snippet'i yakalamaya çalışmalısınız.

"Denemek" diyorum çünkü bir Google İşletme profilinin aksine, Google'da öne çıkan bir snippet'e girmek garanti edebileceğiniz bir şey değil. Ancak, öne çıkan snippet'leri yakalamak için atabileceğiniz adımlar vardır: Ayrıntılı bir açıklama için Google'ın öne çıkan snippet kutusu için nasıl optimize edileceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

5. Şema İşaretleme'yi kullanın.

Şema işaretleme, yalnızca sesli arama SEO'suna değil, genel olarak sitenizin sayfa içi SEO'suna fayda sağlayan başka bir tekniktir.

Şema biçimlendirmesi, bir tür yapılandırılmış veridir - esasen, Google'ın ve diğer arama motorlarının daha ayrıntılı sonuçlar sağlamasına yardımcı olan, web sitenizin HTML'sine eklediğiniz koddur. Şema işaretlemesi genellikle çalışma saatleri, adres, iletişim bilgileri, fiyatlandırma bilgileri, incelemeler ve daha fazlası dahil olmak üzere işletmenizle ilgili önemli bilgileri içerir.

Şema işaretlemesi insan ziyaretçiler tarafından görülmez. Bunun yerine, indeksleme botlarının içeriğinizi daha iyi anlamasına yardımcı olur, arama sonuçlarındaki görünürlüğü artırır ve size daha fazla tıklama sağlar. Arama motorları sitenizi daha alakalı göreceğinden, bu aynı zamanda sitenizin sesli arama sonuçlarına çıkma şansının daha yüksek olduğu anlamına gelir.

Başlamak için, yapılandırılmış verilere yönelik başlangıç ​​kılavuzumuza bakın, ardından web sitenizde şema işaretlemeyi kullanmaya girişimize bakın.

6. Mobil İçin Optimize Edin.

Mobil cihazlar, tüm küresel internet trafiğinin yarısından fazlasını oluşturur. Bu, sizi mobil optimizasyonun önemli olduğuna ikna etmeye yetmediyse, mobil kullanıcıların %27'sinin akıllı telefonlarında sesli arama kullandığını düşünün.

Google, mobil kullanıcı deneyimini iyi bir web sitesinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul eder ve sıralamasında dikkate alır. Hem metin hem de sesli arama sonuçlarına ulaşmak için duyarlı tasarımı benimseyin ve web sitenizi mobil uyumlu hale getirmenin başka yollarını bulun. Sesli aramada rekabetçi kalmanıza yardımcı olan bir adım daha.

7. Sitenizi Hızlı Tutun.

Web sitenizin performansı hakkında ne düşünüyorsunuz? Umarız en azından biraz düşünmüşsünüzdür — kullanıcı deneyiminin etkilenmesi için bir sayfanın iki saniyeden daha kısa sürede yüklenmesi gerektiği genel olarak kabul edilir.

Mobil optimizasyon gibi, sayfa yükleme süresi de sitenizin sesli arama sonuçlarında ve ötesinde ne kadar iyi göründüğünü etkileyen başka bir Google sıralama faktörüdür. Yine, her şey deneyimle ilgili: Google bizi mutlu edecek sonuçları göstermek istiyor ve kimse yavaş bir web sitesi istemiyor.

Web sitenizi hızlandırmak için yapabileceğiniz birçok iyileştirme var. İlk olarak, sitenizin şu anda nerede olduğunu öğrenmek için Website Grader gibi bir hız kontrol aracı kullanmanızı öneririz. Ardından, performans iyileştirme adımları listemizi gözden geçirin ve bunların bir fark yaratıp yaratmadığına bakın.

Sesli Arama Optimizasyonu Sesinizi Duyurun.

Son on yılda, sesli arama SEO dünyasında önemli bir oyuncu haline geldi ve yakın zamanda ortadan kalkmayacak. Yalnızca sesli arama sorgularının farkında olmakla kalmayıp, özellikle web sitesi trafiğini ve yaya trafiğini artırmaya çalışan yerel bir işletmeyseniz, bu önemli segmenti yakalamak için aktif olarak çalışmalısınız.

Yukarıdaki ipuçlarını izleyerek, sitenizi arama motorlarında iyi bir konuma getirecek ve bu da daha fazla sesli arama trafiği yakalamanıza yardımcı olacaktır. İlk başta anında sonuç görmeseniz bile, bu adımlar sitenizin genel SEO'suna da fayda sağlayacaktır. Siri, bu kulağa bir kazan-kazan gibi geliyor.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp