Yeniden Tasarım Projeleriniz İçin Plan Yapmak

Yeniden Tasarım Projeleriniz İçin Plan Yapmak

Standford Üniversitesinin yaptığı bir araştırmaya göre, insanların %75'i, işletmelerin kalitesini web sitelerine göre belirliyor. Kusursuz bir web sitesi, sizi ve müşterilerinizi başarıya götürecek anahtar olabilir.

Bir web sitesi için yeniden tasarım yapmak oldukça karmaşık ve zor bir iştir. Yeniden tasarım yapmayı düşünmenizin birçok sebebi olabilir: Bir web sitesine daha fazla trafik almak ve daha fazla müşteri kazanmak, içerikleri öne çıkarmak veya hedeflerinizi değiştirmek istiyorsanız web sitenizi yenilemeyi düşünüyor olabilirsiniz. İyi organize edilmiş bir web sitesi yenileme projesi planı, bu ürkütücü görevin altından kalmanıza yardımcı olabilir.

Gezinmesi zor veya pratik olmayan tasarımlar, müşterilerinizin arama sıralamalarına zarar verebilir. Güncel olmayan web sitesini geride bırakıp, kolay bir navigasyona, başarılı bir kullanıcı arayüzüne sahip yeni bir tasarım yapmanın yollarını araştırma vaktiniz gelmiş olabilir.

Belki de müşterinizin web sitesi, günümüzün web standartları için yeterince fonksiyonel veya esnek değildir. Eğer müşterinizin web tasarımı 4 yıldan eskiyse, en son teknolojilerle yeniden tasarım yaparak, web sitesini güncelleştirmeniz gerekebilir. Tabii bu durum biraz bütçeye ve zamana da bağlı.

Unutmayın, "yeniden tasarım"; marka yenilemek demek değildir. Bir web sitesini yeniden tasarlamak, birçok elemanı içinde barındırır. Eğer bir proje yöneticiyseniz, hiçbir şeyi gözden kaçırmadığınıza emin olmalısınız.

Eğer projenizin başarılı olmasını istiyorsanız, projeye başlamadan önce planlamanızı yapmalısınız. Proje için parametreleri belirlemek ve istenilen sonuçları tanımlamak da bir sonraki adımınız olmalı.

Var Olan Tasarımı Analiz Edin ve Hedeflerinizi Belirleyin

web sitesi analizi

Projeye başlamadan önce, var olan web sitesini analiz etmeniz ve organizasyonun hedeflerine odaklanmanız gerekiyor. Var olan tasarım nasıl işliyor? Hangi alanların/sayfaların geliştirilmesi gerekiyor? Web sitesinin ortalama ziyaret sayısını, aylık sıçrama oranlarını, ziyaretçilerin tasarımda ortalama ne kadar kaldığını, en çok aranan kelimeleri ve link yönlendirmeleri gibi verileri inceleyebilirsiniz.

Yeniden tasarım sürecinde odaklanacağınız verileri belirledikten sonra, hedefleriniz doğrultusunda bir web sitesi tasarlamaya başlayın. Asıl kaygınız, işletmenin değerini arttırmak olmalı. Tabii rakiplerin performansına da göz gezdirmekte fayda var.

Müşterinizin web sitesi ile rakiplerin web sitelerini karşılaştırabileceğiniz onlarca araçtan da yardım alabilirsiniz.

Farklı işletme ve pazarlama hedefleri belirlemeniz mümkün:

  • Satışları arttırmak
  • Yeni müşteriler kazanmak
  • Her ay 50 link yönlendirmesi almak
  • Müşteri hizmetlerine yapılan talepleri düşürmek
  • Sıçrama oranlarını düşürmek veya web sitesinde geçirilen ortalama süreyi arttırmak

Proje Takımınız İçin Doğru İnsanları Seçin

web tasarım takımı

Süreci doğru şekilde yönetebilmek için, projenizin hedeflerine bağlı insanlarla çalışmanız gerekiyor. Bu şekilde kurduğunuz bir proje takımı süreci kolaylaştırabilir. Takımınıza bir kullanıcı deneyimi ve kullanıcı arayüzü uzmanı ile içerik yöneticisi dahil edebilirsiniz. Eğer iletişim süreçlerinin dışında kalmak istiyorsanız, toplantıları ve sunumları yönetebilecek birkaç yönetici ile çalışabilirsiniz.

Var Olan İçerikleri Değerlendirin

web tasarımı metinleri

Web teknolojilerindeki onca gelişmeye rağmen, içerik hala kraldır ve arama motoru sıralamalarında önemli bir role sahiptir. Bir web sitesini yeniden tasarlarken içeriklere gereken önemi vermelisiniz.

En çok trafik getiren içerikleri, yenilenen web sayfalarını, linkleri, en çok aranan anahtar kelimeleri, web sitesinin temel amacını ve ne tür içeriklerin tasarımı daha değerli hale getirebileceğini araştırın. Daha sonra eski içeriklerden hangilerinin değiştirilmesi ve hangilerinin taşınması gerektiğine karar verin.

Yüksek kaliteli içerikleri yeni tasarıma taşıyın ve istenilen sonucu getirmeyen içerikleri değiştirin. İçerikler, bir web sitesinin en önemli elemanlarıdır ve ziyaretçilerle bağlantı kurmanın en iyi yoludur. Eğer arama motorlarında yükselmek istiyorsanız, içeriklerin kalitesine dikkat etmelisiniz.

Web Sitesini Haritalama İçin Optimize Edin

Ziyaretçilerin dikkatini çekmek için yaklaşık 5-7 saniyeniz var. Ziyaretçiler, yalnızca bu kısa zaman aralığında web sitesinde kalacaklarına veya gideceklerine karar veriyorlar. Bu yüzden tasarladığınız web sitesinin kullanıcı deneyiminin kaliteli olması gerekiyor. Web sitesi tasarımı dikkat çekici görseller ve içeriklere sahip olsa da, kullanıcılar ne yapmaları gerektiğini anlamak için bir site haritasına ihtiyaç duyabilirler.

Bir site haritası, ziyaretçilerin web sitesinde nasıl hareket etmeleri gerektiğini gösterir ve sayfalarınızla site bileşenleriniz arasında bir ilişki kurmanızı sağlar. Google bu bilgiyi kullanarak, web sitenizdeki elemanların nasıl çalışması gerektiğine karar verir. Eylem çağrılarını ve navigasyon butonlarını belirgin yapın. Tasarımın her köşesinin net olduğundan emin olun.

Kullanıcı Deneyimine Öncelik Verin

kullanıcı deneyimi

Mükemmel bir kullanıcı deneyimi ile ziyaretçilerinizi web sitesinde daha uzun süre tutabilirsiniz. Eğer kullanıcılarınızı tasarıma bağlayabilirseniz, tasarımı daha fazla keşfetmek isteyeceklerdir. Akıcı bir navigasyon, net yönlendirmeler, bilgi verici içerikler ve dikkat çekici eylem çağrıları ile dönüşüm oranlarını arttırabilirsiniz. Ziyaretçileriniz tasarımda ne kadar uzun süre kalırsa, müşteriye dönüşme ihtimalleri de o kadar artacaktır. Tutarlı bir tasarım, uygun görseller, kişiselleştirilmiş içerikler ve doğru yönlendirmelerle mükemmel kullanıcı deneyimini tasarlayabilirsiniz.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp