Kullanıcılarınızı Değerli Hissettirmenin 5 Yolu

Kullanıcılarınızı Değerli Hissettirmenin 5 Yolu

Dünyadaki bütün insanlar kabul edilmek ister. Tabii ki bir insanın herkes tarafından kabul edilmesine gerek yoktur ama en azından biri tarafından kabul edilmelidir. Bu, doğamızın bir parçası ve doğanın ta kendisi. Evcil hayvanlarımız bile dikkatimizi çekmeyi başaramadıklarında bize sinirlenebiliyorlar.

Kullanıcılar da web sitenizle etkileşim halindeyken benzer reaksiyonlar verirler. İnsanlar, etkileşim kurdukları her şeyi insanlaştırırlar ve eğer web siteniz kullanıcıları olduğu gibi kabul etmiyorsa, onları olduğu gibi kabul eden başka bir web sitesi bulacaklardır. Bu yüzden web siteniz kullanıcılarınız tarafından kabul görmelidir. Bunun için yapabileceğiniz birkaç temel kullanışlılık geliştirmesi var:

1. Kullanıcılarınızın Zamanına Saygı Duyun

web sitesinde zaman

Web sitenizin tasarımlarının veya ürünlerinizin mümkün olduğunca etkili olduğundan emin olun. Web siteniz 5 saniyeden uzun sürede yüklendiğinde kullanıcılarınız tasarımı terk eder ve bunun sebebi buna hak kazanmaları değil. Bunun sebebi kullanıcılarınızın hayatlarında yapmaları gereken daha önemli işler olması.

Eğer kullanıcılarınızın içerikleri, e-kitapları veya onlara ne sunuyorsanız onu görmek için onlarca engeli aşması gerekiyorsa, bu onların zamanına saygı duymadığınızı gösterir. Eğer giriş formunuz fazla detaylıysa ve kullanıcılarınızdan çok fazla bilgi istiyorsa, kullanıcılarınızın zamanını boşa harcıyorsunuz demektir.

Yalnızca e-maille halledebileceğiniz görüşmeler için gitmek zorunda kaldığınız toplantıları düşünün. Eğer web siteniz toplantıya gitmek gibi hissettiriyorsa, kullanıcılarınız oraya gitmek istemeyecektir.

2. Bütün İçeriklerinizde Genellemelerden ve Yargılamalardan Kaçının

web sitesi kullanıcıları

İnsanlar genellikle kendileri ile ilgili yapılan genellemelerden pek hoşlanmazlar. Eğer yaptığınız genellemeler yanlışsa, insanlar buna sinirlenirler. Hatta genellemeler doğruysa daha fazla sinirlenirler. Genellemelere sinirlenen insanlar haklıdır çünkü bu genellemeler genellikle yargılardan doğar.

Pazarlama kampanyaları yıllardır genellemeler üzerine inşa ediliyor. Erkek, kadın, iyi bir ebeveyn veya iyi bir insan olduğunuz varsayımları üzerine belirli fikirleri teşvik ediyor. Daha önce fark etmemiş olabilirsiniz ancak bu genellemeler uzun zamandır bir tartışma konusu ve bunlardan bazıları oldukça zarar verici.

Web sitenizi kimlerin kullandığı veya kullanması gerektiğiyle ilgili genellemeler yapıyorsanız, büyük ihtimalle birçok müşterinizi ve kullanıcınızı kaçırıyorsunuz. Neden bunu göze alasınız?

3. Kullanıcılarınızı Tekrar Denemeleri İçin Cesaretlendirin

bağlayıcı web tasarımı

İnsanlar hata yapar. Bu oldukça normaldir ve form doğrulamaları kullanmamızın sebebi de budur. Eğer kullanıcılarınız, gerçekten ihtiyaçları olduğunu düşündükleri bir şeyi satın alıyorsa ve bunu bulacakları başka bir yer yoksa, sizde kalacaktır. Israrla onlara sunduğunuz formu doldurmayı deneyecek ve ne olursa olsun onlara sunduğunuz yolu takip edeceklerdir.

Tabii birçoğumuz daha önce bu süreçten vazgeçtik çünkü alacağımız şeyin 5. kez denemeye değer olmadığını düşündük. Eğer paramızı gerçekten istiyorlarsa, onu harcamamamızı bu kadar zorlaştırmamaları gerekir.

Bütün bir formu tekrar tekrar doldurmak gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Eğer ortada bir hata varsa, kullanıcının geri dönüp yaptığı hatayı düzeltmesine imkan verin. Bir süreç hata verdiğinde, insanları tekrar denemeleri için cesaretlendirin.

Kullanıcılarınızı bu konuda cesaretlendirmek için onlara beceriksiz muamelesi yapmamanız gerekiyor. Hata mesajları net, kibar ve cesaret verici olmalıdır. Kullanıcıları beceriksizlermiş gibi hissettirirseniz, savunmaya geçerler ve savunmaya geçen insanlar bir şey satın almazlar. Hataların, sürecin bir parçası olduğunu kullanıcılara hissettirmeye çalışın.

4. Belirgin Talimatlar Verin

web tasarımında yönlendirme

İnsanlar ne yapmaları gerektiğini bildiklerinde, web sitenize daha "ait" hissederler. Herhangi bir gruba dahil olmanın ilk adımı, o grubun kurallarını öğrenmektir.

Belirgin talimatlarla kullanıcılarınıza güven verebilirsiniz. Bunu metinlerinizle yapabilirsiniz. Hatta isterseniz resimli talimatlarla yapabilirsiniz.

Gerçek kredi kartları gibi görünen kredi kartı giriş formları düşünün. Bu sayede formda istenen bilgiler çok daha kolay anlaşılır olurdu. Eğer kullanıcılarınız isteklerini web sitenizde tam olarak nasıl elde edeceklerini bilirse, kendilerini oraya ait hissederler.

5. İnsani İletişimler Kurun

"Gayet iyi gidiyorsun."

"Sorun değil biz hallederiz."

"Bu bizim hatamızdı, özür dileriz."

"Bu problemi biz çözebiliriz."

Hepimiz zaman zaman rahatlatılmak istiyoruz. Böyle durumlarda başka bir insanın bize her şeyin düzeleceğini söylemesi gerçekten yardımcı olabiliyor. İnsanların web sitenize bağlanmasını mı istiyorsunuz? Kullanıcılarınızı rahatlatabilecek mesajlar verebileceğiniz alanlar yaratın.

Konu yalnızca bir e-mail adresi de olsa, insanların başka bir insanla konuşmaya ihtiyacı var. Bir web tasarımı, insanların kabul edildiğini hissettirmek için birçok şey yapabilir. Bazen insansı iletişimler kurmak için yalnızca bir "insan dokunuşuna" ihtiyacınız vardır.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp