Kullanıcı deneyim (UX) ile bir SEO stratejisi birlikte ilerler.
Tasarım; kullanıcı deneyimlerini geliştirmek, kullanıcıların web sayfalarında daha fazla vakit harcamasını sağlamak ve kullanıcılarınızın web sitenizi terk etmelerini önlemek için vardır. Bu şekilde sıçrama oranları düşer ve kullanıcılarınız müşterilerinize dönüşür.
Eğer web siteniz Google'da görünmüyorsa bir web tasarımına sahip olmak anlamsızdır. İşte SEO burada devreye giriyor. SEO, arama motoru sonuç sayfalarındaki sıralamanızı geliştirir, trafikleri arttırır ve ziyaretçilerinize mükemmel bir web tasarımı ve kaliteli içerikler sunmanıza olanak verir.
Birlikte yürütüldükleri zaman web tasarımı ve SEO; profesyonelliğinizi ve güvenilirliğinizi yansıtır.
Gelin daha iyi bir online performans için bunları nasıl kullanacağınıza bakalım.
Dijital pazarlama dünyasında online kimliğinizi güçlü bir temele oturtmak çok önemlidir. Eğer web sitenizin temel elemanları yanlış yönetilirse, web tasarımınızın ya da SEO'nuzun beklenilen sonuçları vermesi mümkün değildir.
İşte güçlü bir web tasarımının anahtar elemanları:
Domain adınızı bir grup anahtar kelimeyle doldurmak doğru bir strateji değildir. Bu şekilde alınmış domain adları rahatsız edici görünür ve sıralamalarınıza ve kullanıcı deneyiminize zarar verir.
İnternette milyonlarca domain ismi olduğunu unutmayın. Bu yüzden hedefiniz "domain adınızı dikkat çekici ve hatırlanabilir" yapmak olmalı. İşletmenizin odağı ile ilgili ve telaffuzu kolay olmalı. Web sitenizin daha kolay bulunmasını istiyorsanız, marka isminizle domain isminizin aynı olması her zaman daha iyidir.
Doğru hosting planını seçmek direkt olarak web sitenizin hızını ve sunucu performansını etkiler. Google web sitenizi indekslerken ve sıralarken bu faktörlere önem veriyor.
Sağlam bir içerik yönetim sisteminin kullanımı ve yönetiminin kolay olması gerekir. Herhangi bir eğitim almadan web sitenizi rahatlıkla tasarlayabilmeniz gerekir. Ayrıca kullandığınız içerik yönetim sisteminin mobil dostu olması ve birçok içerik yönetim sistemi aracını da içermesi gerekir.
İşletmeniz için doğru içerik yönetim sistemini seçerken, kendinize bunun online performansınızı nasıl etkileyeceğini sormalısınız.
Google'ın, web sitenizi indekslerken her bir sayfayı tek tek incelediğini biliyor muydunuz? Bu yüzden bu sayfaların arama motorları tarafından bulunabilmesini sağlamak için dahili linkleri kullanmalısınız. Tabii en önemlisi, bütün bu dahili linklerin çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz.
Sayfa içi SEO, bir web sitesinin sıralamalarda yükselmesini sağlamak için, belirli sayfaları optimize etme süreci olarak görülebilir. Kısacası, detaylı bir anahtar kelime araştırması yapmalı ve anahtar sayfa elemanlarınızı bunlara göre optimize etmelisiniz.
Google hala görsel içeriklerinizi anlayamıyor. Görsellerinizi optimize ederken anlamlı alternatif metinler kullandığınıza emin olmalısınız.
Hangi URL size daha mantıklı görünüyor?
İyi optimize edilmiş URL'ler kullanıcılara sayfa hakkında bilgi verir ve istedikleri bilgiye daha kolay ulaşmalarını sağlar. Meta description'larda olduğu gibi, URL'ler de kullanıcılara ve arama motorlarına anahtar kelimelerinizle ilgili daha net bir bilgi verir. URL'lerinizin açıklayıcı, kısa, anlaşılır ve ana anahtar kelimeleriniz için optimize edilmiş olması gerekiyor.
Navigasyon, web sitenizin üstündeki basit bir menüden fazlasıdır. Doğru kullanıldığında insanların web sitenizde daha uzun süre kalmalarını sağlar.
Web sitesi navigasyonunu inşa ederken potansiyel müşterilerinizin taleplerini ve beklentilerini göz önünde bulundurmalısınız. Fiziksel bir mağazada olduğu gibi, web sitesi navigasyonu da kullanıcıların ürünleri veya içerikleri daha kolay bulmalarını sağlar. Eğer bir kullanıcı nereye tıklayacağını uzun süre düşünüyorsa, kesinlikle web sitenizin navigasyonunu geliştirmeniz gerekiyor.
Sayfa hızı; en önemli sıralama faktörlerinden biridir. 2018 hız güncellemesi ile birlikte bu durum mobil cihazlar için de oldukça önemli bir konuma geldi.
Sayfa yüklenme hızlarının önemli olmasının oldukça iyi bir sebebi bulunuyor: Hız, kullanıcı deneyimini, dönüşüm oranlarını ve sıçrama oranlarını etkiliyor. Kullanıcılarınız web sitenizin 2 saniyeden kısa sürede yüklenmesini bekliyor. Eğer bu konuda başarısız olursanız, kullanıcılarınızın neredeyse yarısı web sitenizden ayrılıyor. Potansiyel dönüşümlerinizi kaybetmek bir yana, sıçrama oranları kesinlikle sıralamalarınızı olumsuz etkileyecektir.
Peki neler web sitenizin hızını etkiliyor?
Birleşik Devletler'deki online trafiklerin %57'sinin mobil cihazlardan geldiğini biliyor muydunuz?
Mobil ziyaretçileriniz için satın alma kararları deneyimlerine göre şekilleniyor. İstatistiklere göte potansiyel müşterilerinizin %52'si negatif mobil deneyimlerden sonra bir satın alma işlemi yapmıyor.
Bütün bu istatistikler Google'ın da sıralamalarını etkiliyor. Bu yıl Google mobil öncelikli indeksi öne sürdü. Bu da Google'ın artık web tasarımınızın mobil versiyonunu da indekslediği anlamına geliyor.
Tabii bu standartları karşılamak için web sitesi tasarımınızın da esnek olması gerekiyor. Peki bu ne anlama geliyor?
Web tasarımınızın mobil kullanıcılar için nasıl deneyimler sunduğunu öğrenmek için Google'ın Mobil-Dostu Testini (Mobile-Friendly Test) kullanın. Web sitenizi optimize ederken, hız ve sayfa yapısı gibi, web tasarımınızın kullanışlılığına dikkat edin. Web siteniz mobil kullanıcılara nasıl görünüyor? Kullanıcılarınız zoom yapmalarına gerek kalmadan içeriklerinizi ve videolarınızı görebiliyorlar mı? Linklerinize ve eylem çağrı butonlarınıza rahatlıkla tıklanabiliyor mu? İçerikleriniz ekran boyutlarına uyum sağlayabiliyor mu? Mobil cihazlarda formlarınızı doldurmak kolay mı?
REKLAM AJANSLARI, FREELANCE WEB TASARIMCILAR VE GRAFİKERLER İÇİN; YÖNETİM PANELİ, BULUT SUNUCU, YAZILIM GELİŞTİRME, SEO, MOBİL UYUMLULUK, HIZ, GÜVENLİK, TEMA VE TEKNİK DESTEK GİBİ ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZEN PLATFORM
©2006-2019 INTERANALIZ YAZILIM LTD. ŞTI.
SARVON.COM / INTERANALIZ.COM / BULUT.PRESS
Size daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Politikası ve Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.